نامرتب و یا کج بودن جزئی دندان ها مشروط بر اینکه که قصد انجام درمان ارتودنسی نداشته باشید.
طول عمر کامپوزیت دندان بین ۵ تا ۷ سال متغییر است و به عواملی چون جنس دندان، کیفیت مواد اولیه، مهارت و تجربه دندانپزشک بستگی دارد.
نحوه کار پزشک، چقدر روی نتیجه کامپوزیتدندان تاثیر دارد؟
پرکردن دندان با کامپوزیت معمولاً بدون درد است. در این روش، دندانپزشک نیازی به تراشیدن مینای دندان ندارد و به همین دلیل بیمار احساس ناراحتی کمتری خواهد داشت.
در صورت اصرار بر انجام این درمان، بهتر است در سهماهه دوم بارداری (ماههای چهارم تا ششم) انجام شود، زیرا جنین در این دوره به رشد کافی رسیده و داروهای مسکن برای او ضرری ندارند.
در مقابل بی توجهی به نحوه نگهداری صحیح و نکات بهداشتی میتواند موجب پوسیدگی دندان کامپوزیت شده و آسیب دیدن زودهنگام روکش شود.
در این بخش فقط بدانید که منظور از کامپوزیت ونیر دندان، اتصال لایه هایی بسیار نازک از جنس کامپوزیت به سطح دندان، به منظور زیبایی و یا بازسازی دندان است.
پس از هر وعده غذایی مسواک بزنید و از نخ دندان برای از بین بردن پلاکهای دندانی حتما استفاده کنید. غرغره آب نمک نیز به کاهش التهاب لثهها کمک میکند.
در روزهای اولیه پس از ترمیم، حساسیت دندان ممکن است افزایش یابد. اجتناب از مصرف غذاها و نوشیدنیهای خنک یا گرم در این دوره، میتواند به کاهش این حساسیت کمک کند.
در مقابل، بلیچینگ تنها برای تمیز و سفید کردن دندانهای طبیعی کاربرد دارد و نمیتواند ایرادات جزئی دندان یا تغییر رنگهای شدید را برطرف کند. علاوه بر این، هزینه بلیچینگ به مراتب کمتر از کامپوزیت دندان است.
بله، دندانهای کج را میتوان با کامپوزیت اصلاح کرد، اما این روش بیشتر برای بهبود ظاهر است و مشکلات ساختاری را حل نمیکند. برای مشکلات ساختاری جدی، ارتودنسی توصیه میشود.
برخی افراد بلیچینگ دندان را با کامپوزیت دندان یکسان میدانند، در حالی که شباهت این دو تنها در سفید کردن دندانها است.
یکی از چالشهای اصلی در انتخاب رنگ کامپوزیت دندان، تطابق دقیق آن با رنگ دندانهای طبیعی فرد بهگونهای است که شرایط کامپوزیت دندان تفاوتی قابل تشخیص نباشد. برای رفع این چالش، باید بر انتخاب صحیح سایه تمرکز کنیم که یکی از مهمترین دغدغهها در درمانهای دندانپزشکی است.
توجه به دستورالعملهای دندانپزشک و مراقبت از کامپوزیت